UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI
FACULTATEA DE FIZICĂ


FACULTATEA DE FIZICĂ A UNIVERSITĂŢII DIN BUCUREŞTI
organizează
SESIUNEA ŞTIINŢIFICĂ ANUALĂ
24 mai 2024
Manifestarea ştiinţifică este deschisă cadrelor didactice, cercetătorilor și studenţilor din intreaga țară Sesiunea ştiinţifică va avea loc cu prezenţă fizică şi se va desfăşura pe următoarele secţiuni:
  • Biofizică. Fizică medicală
  • Fizica atomului, Fizică nucleară şi particule elementare. Astrofizică.
  • Fizica atmosferei şi a pământului. Protecţia mediului
  • Fizica corpului solid şi tehnologia materialelor
  • Fizica educațională
  • Fizica polimerilor
  • Fizica şi tehnologia surselor de energii regenerabile și alternative
  • Fizică teoretică şi matematică aplicată
  • Optică, spectroscopie, plasmă şi laseri
Rezumatele lucrărilor (în l. engleză, maximum 300 cuvinte) vor fi introduse online pâna la data de 20 mai 2024 (platforma va fi disponibilă în curând).
Lucrările selectate de Comisiile de la fiecare Secţiune vor fi publicate în revista Romanian Reports in Physics, dacă vor fi făcute disponibile, in extenso, Comisiei, conform cerinţelor revistei până în ziua de 11 iulie 2024.
Taxa de participare este de 30 lei şi se achită în ziua conferinţei.
Toate informațiile necesare vor fi afisate pe pagina conferinței.

Studenții Facultății de Fizică a UB, medaliați la Concursul Național Studențesc de Fizică „Dragomir Hurmuzescu”, 2024


      Echipa Facultății de Fizică a participat sâmbătă, 13 aprilie 2024 la etapa națională a Concursului Național Studențesc de Fizică „Dragomir Hurmuzescu” care s-a desfășurat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Concursul este unu cu tradiție în peisajul învățământului superior de Fizică din România, la care participă studenți din următoarele universități din țară: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea din Craiova.

       La ediția din acest an studenții Facultății de Fizică a Universității din București au obținut rezultate remarcabile:

Trei premii I:
  • Alexandru STRÂMBEI (anul I)
  • Andrei Cristian OPINCĂ (anul II)
  • Andrei MARIN (anul III)
Un premiu II:
  • Anton MOINESCU (anul I)
Un premiu III:
  • Octavian IANC (anul III)
Două mențiuni:
  • Nichita GHEREG (anul II)
  • Andrei CONSTANTIN (anul IV).
       Dorim să felicităm toată Echipa Facultății de Fizică a Universității din București care a participat la acest concurs – studenții și colegii noștri, cadre didactice din Facultatea de Fizică a Universității din București care s-au implicat în pregătirea și desfășurarea etapei locale a Concursului Național Studențesc de Fizică „Dragomir Hurmuzescu”.
Selecția Centralizată pentru mobilități de studii Erasmus+ CIVIS pentru anul academic 2024 - 2025 a fost prelungită

Informații suplimentare se găsesc aici.


A fost lansată Selecția Centralizată pentru mobilități de predare Erasmus+ 2023-2024

În ședința BECA din data de 16.10.2023 a fost aprobată lansare selecției centralizate pentru mobilități de predare Erasmus+ 2023, pentru un număr total de 100 de bursieri pe întreaga universitate, pentru mobilități derulate în perioada 1 noiembrie 2023 – 30 iulie 2024.

Selecția va avea loc la nivel central (DRI – Biroul Erasmus+), prin depunerea dosarelor de candidatură exclusiv online prin formularul disponibil  aici , până la epuizarea fondurilor Erasmus+ alocate acestor mobilități.

Informații suplimentare se găsesc aici.


Hands on Universe

Facultatea de Fizică a Universității din București organizează Concursul interdisciplinar pentru elevi "Hands on Universe" în data de 18 Mai 2024 ora 11.00.

Această ediţie este inclusă în CALENDARUL CONCURSURILOR NAŢIONALE ŞCOLARE organizate de Ministerul Educaţiei în anul şcolar 2023/2024, fără finanțare. La acest concurs pot participa elevi și cadre didactice din București și din țară, cu prezentări ale preocupărilor lor în domeniul STEM.

Înscrierile se fac până pe data de 10 Mai.

Regulamentul concursului este disponibil aici.

Formularul de înscriere este disponibil aici

 


„International Masterclasses ATLAS – Z-Path”

În data de 23 martie 2024, Facultatea de Fizică a Universității din București organizează împreună cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară - Horia Hulubei (IFIN-HH) și European Organization for Nuclear Research (CERN), evenimentul

International Masterclasses ATLAS – Z-Path’’

în cadrul programelor „International Master Classes – hands on particle physics” ale International Particle Physics Otreach Group (IPPOG).

Evenimentul este dedicat elevilor de liceu, având ca scop introducerea acestora în experimentele de fizica particulelor de la CERN. Elevii vor audia lecții introductive de fizica particulelor și vor analiza date înregistrate cu detectorul ATLAS în laboratoarele de calcul și de robotică ale Facultății de Fizică. La finalul zilei, se vor conecta online cu cercetătorii de la CERN, dar și cu elevii din alte țări care participa la același experiment, pentru a își prezenta rezultatele.


Selecția studenților din anii de studiu III și IV care vor reprezenta Facultatea la Concursul Național Studențesc de Fizică
”Dragomir HURMUZESCU”
-Cluj, 12 aprilie 2024-
Joi, 28 Martie, de la ora 15.00, în sala S6, va avea loc selecția studenților din anii de studii III și IV care vor reprezenta Facultatea la Concursul Național Studențesc de Fizică ”Dragomir HURMUZESCU”.
Etapa din 2024 va avea loc la Facultatea de Fizică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în data de 12 aprilie.
Studenții interesați sunt invitați să-și prezinte rezultatele științifice originale obținute în activitatea de cercetare desfășurată (inclusiv pentru realizarea lucrării de licență/proiectului de diplomă). Prezentarea va fi în format ppt sau pdf, iar durata va fi de maxim 15 minute, urmată de maxim 5 minute pentru întrebări.
Anunț privind închirierea terenului de fotbal
Terenul de fotbal de la Facultatea de Fizică poate fi închiriat în fiecare zi, de Luni până Duminică, cu excepția următoarelor intervale orare în care sunt prevăzute activități didactice:
Luni: 16.00-17.30
Miercuri: 16.00-17.30
Persoanele care doresc să folosească terenul de fotbal trebuie să rezerve la Poarta Facultății de Fizică: ziua și intervalul orar.
În momentul în care se face rezervarea se achită și taxa de închiriere.
Tarifele pentru închirierea terenului de fotbal sunt următoarele:
• 150 lei/h – pentru intervalul orar în care nu este nevoie de instalația de nocturnă
• 175 lei/h – pentru intervalul orar în care se aprinde instalația de nocturnă

Selecție pentru mobilități de studii Erasmus+ CIVIS pentru anul academic 2024 – 2025

În ședința Biroului Executiv al Consiliului de Administrație al Universității din București din data de 19.02.2024, s-a aprobat lansarea selecției centralizate pentru mobilități de studii Erasmus+ în cadrul universităților partenere în cadrul Alianței CIVIS pentru anul academic 2024-2025, pentru un număr de 250 de mobilități pe întreaga universitate.

Selecția centralizată pentru mobilități de studii Erasmus+ în cadrul universităților partenere CIVIS are loc la nivelul Direcției Relații Internaționale (Biroul Erasmus+), pentru un număr de 250 de mobilități ERASMUS+ CIVIS, prin transmiterea documentelor on-line în formularul disponibil aici până la data de 29 martie 2024, ora 13:00 (ora României).

Detalii suplimentare se găsesc aici.


,,International Masterclass ATLAS – W-Path’’

În data de 9 martie 2024, Facultatea de Fizică a Universității din București organizează împreună cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară - Horia Hulubei (IFIN-HH) și European Organization for Nuclear Research (CERN), evenimentul

International Masterclasses ATLAS – W-Path’’

în cadrul programelor „International Master Classes – hands on particle physics” ale International Particle Physics Otreach Group (IPPOG).

Evenimentul este dedicat elevilor de liceu, având ca scop introducerea acestora în experimentele de fizica particulelor de la CERN. Elevii vor audia lecții introductive de fizica particulelor și vor analiza date înregistrate cu detectorul ATLAS în laboratoarele de calcul și de robotică ale Facultății de Fizică. La finalul zilei, se vor conecta online cu cercetătorii de la CERN, dar și cu elevii din alte țări care participa la același experiment, pentru a își prezenta rezultatele.


Anul academic 2023-2024
Structura anului universitar 2023-2024 aprobată pentru Facultatea de Fizică poate fi consultată aici.

FACULTATEA
DE
FIZICĂ

PREZENTARE VIDEO
INFORMAŢII PUBLICE
PERFECTIONARE
CONCURSURI




© Facultatea de Fizică - Universitatea din Bucureşti